Z znikaniem to się okaże w praniu. Właśnie jestem po trasie Gdańsk Ostrów mazowiecka i powiem szczerze że zajebiście się drogi trzymają. Normalnie aż się zdziwiłem. Nawet w koleinach pełnych wody nie było żadnego problemu.
LPG do BSE - czy warto załozyć taki zestaw?
Zwiń
X
-
LPG do BSE - czy warto załozyć taki zestaw?
Planuję wpakować LPG do swojego kombiaka i kilku znajomych polecało mi jeden zakład w okolicach Lublina. Koleś podobno zna się na rzeczy, od 20 lat zajmuje się montażem instalacji LPG i zakłada głownie STAGa.
Ja jestem totalnym lajkonikiem w kwestii LPG dlatego wolę popytać zanim się zdecyduję.
Zaoferował mi taki zestaw:
Sterownik Stag 4QBOX z pięcio letnią gwarancją
Reduktor AC R-01
Wtryskiwacze Hana
Filtr FL Poliestrowy
Zbiornik w miejscu koła zapasowego około 53 litry
Wlew pod klapką jak da się da zamontowac.
zasilanie Faro 6 mm
Węże Parker.
Kolektor ssący jak najbardziej jest odkręcany do wiercenia,przed przyjazdem proszę kupić uszczelkę pomiędzy kolektor a głowicę.
Koszt to 3,5k zł.
Cena wydaje się wysoka ale może taka właśnie powinna być.
Bardziej zależy mi na bezawaryjności niż na oszczędzeniu kilku setek i późniejszych problemach z instalką.
Jak sądzicie...warto założyć taką instalkę czy może coś pozmieniać?
-
-
Zamieszczone przez piernikZbiornik w miejscu koła zapasowego około 53 litry
piernik, w ok Lublina to masz lux speca .... http://adamrogowski.net/ - widziałem jego wykonania w galerii na forum lpg - praktycznie jakby z fabryki wyjechało auto.
Komentarz
-
-
http://lpg-forum.pl/galeria.html w galerii sobie zobacz jakie inastalacje wybieraja do w/w silnika i jak to wyglada.
[[ Dodano: Pon 03 Lut, 14 10:15 ]
Zamieszczone przez piernikpiotrek_os, no właśnie o niego chodzi
Ja w ex 01 mialem staga 4 +, wtryski reg fast niebieskie + red AT - do jazdy 0 uwag, gazu wchodziło mi do 55 butli 55 litrów tylko wykonanie było niezbyt estetyczne i płaciłem 2300zł u siebie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piernikWlew pod klapką jak da się da zamontowac.
Jeśli Adam zakłada, to nie ma strachu, będzie dobrze.
Zamieszczone przez piernikKoszt to 3,5k zł.
Btw. piernik, czy to nie czasem Ty swego czasu brałeś spod Gniezna niebieską S10x? Chyba, że zbieżność ksywek.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piernikWłaśnie czytam sobie to forum....i pewnie się zdecyduję skorzystać z usług Pana Rogowskiego. Problemem jest tylko długi czas oczekiwania.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
A więc odświeżam temat.
Wstępnie Pan Adam miał odległe wolne terminy za 3 miesiące ale dzięki temu że ktoś wypadł z kolejki dziś odebrałem od niego szkodnika z założoną instalką .
Co mogę powiedzieć....no nie ma sie do czego przyczepić. Wszystko ładnie, schludnie, zrobione tak jak miało być. Doliczając do tego miły kontakt z Panem Adamem polecam jego usługi. Nie zauważam różnicy z jeździe, przełączanie PB/LPG nie do wyczucia. Zostaje nabijać kilometry
Może jest trochę drożej niż u konkurencji ale myślę że to przekłada się na jakość i bezproblematyczne użytkowanie.
Jeśli kogoś to interesuje to wrzucam zdjęcia instalki do tematu mojego auta - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=75673&start=0
Komentarz
-
-
ja robiłem tu http://www.gazwsamochodzie.pl/ (Moszczanka k. Ryk) i 100% satysfakcjiByła 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
3 Miesiące czekania .,.no no .. ale to chyba lekkie zboczenie mimo wszystko tyle czekać.., choć i ja wiem że on jest dobry.. , no ale wszystko ma swoje granice..
jeszcze niedawno oddawał wóz po 3 dniach. robił testy , regulował itd.
no i sporo bierze , tłucze gość kasę chyba niezłą , ciekawe ile takie coś kosztuje normalnie..
mam pytanie , założony jest gaz do samochodu stag4 bez listwy jakiejś tam tylko każdy wtrysk oddzielnie , że to podobno takie dobre rozwiązanie ? taka lagunę będę oglądał.., wiecie coś o takim rozwiązaniu ?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwciekawe ile takie coś kosztuje normalnie
Zamieszczone przez leszekmwzałożony jest gaz do samochodu stag4 bez listwy jakiejś tam tylko każdy wtrysk oddzielnie , że to podobno takie dobre rozwiązanie ? taka lagunę będę oglądał.., wiecie coś o takim rozwiązaniu ?Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
Komentarz